Specifiek onderzoek en behandelingen

Urineonderzoek


U kunt urine voor onderzoek afgeven bij de assistentes voor 10.00 uur.
Het potje dient voorzien te zijn van naam en geboortedatum en een briefje met een korte omschrijving van uw klachten.
U kunt tussen 11.00 uur en 12.30 uur terugbellen voor de uitslag.

Chirurgische ingrepen


De huisartsen verrichten vele ingrepen zelf. U kunt terecht oa voor moedervlekken, vetbulten, peesontstekingen en spataderen.
Tevens worden spiraaltjes geplaatst. Naar aanleiding van spreekuurbezoek wordt hiervoor een afspraak gemaakt.

Huisarts Klop verricht ook ooglidcorrecties op de praktijk, de ingreep is altijd op medische indicatie (hoofdpijn, slechter zicht, etc.). Heeft u hiervoor interesse of vraagt u zich af of u hiervoor in aaanmerking komt, dan kunt u een afspraak maken voor het spreekuur van dokter Klop via de assistente's.

Reizigersadvies


In deze praktijk is het mogelijk u te laten informeren met betrekking tot injecties en adviezen die noodzakelijk kunnen zijn voor uw reisbestemming.
Ook voor landen in Europa, denk hierbij aan Turkye en Bulgarije (o.a. hepatitis) en Zuid-Duitsland, Zweden,etc ., i.v.m.  tekenencefalitis, worden vaccinaties geadviseerd. Voor meer informatie kunt u terecht bij de assistentes.

COPD

COPD is een afkorting van de Engelse term 'Chronic Obstructive Pulmonary Disease', dit betekent chronisch obstructieve longziekten. COPD is een verzamelnaam voor longaandoeningen zoals chronische bronchitis en longemfyseem.

Wij informeren u over hoe u het beste met uw COPD kunt omgaan in uw dagelijks leven. En geven u adviezen over een gezonde leefstijl en adviezen over het combineren van COPD en werk.

 

Griep

De jaarlijkse griepgolf wordt veroorzaakt doordat het griepvirus regelmatig verandert. Hierdoor kan het griepvirus ons afweersysteem steeds weer opnieuw verrassen.
Het influenzavirus kan zeer bedreigend zijn voor bepaalde risicogroepen in de samenleving. Patiënten met hart- en vaatziekten, astma, COPD, HIV, aandoeningen van de nieren en / of diabetici, lopen een grote kans dat hun ziekte in combinatie met griep verergert en hun conditie verder achteruitgaat. Zij kunnen dat risico aanzienlijk verkleinen door elk jaar in oktober/november bij hun huisarts de zogeheten "griepprik" te halen. Mensen in de leeftijd van 60 jaar en ouder komen ook in aanmerking voor de griepprik. De risicogroepen krijgen automatisch een oproep voor deze griepprik thuis gestuurd en zij krijgen de griepprik vergoed. Mensen die niet tot een van deze risicogroepen behoren moeten de kosten voor eigen rekening nemen. Doordat het virus telkens verandert, kun je elk jaar opnieuw griep krijgen. Daarom moet ook de griepprik elk jaar opnieuw gehaald worden.

 
   

 Wrattenspreekuur

 

Mocht u last hebben van wraten, er is continu stikstof aanwezig op de praktijk. Heeft u wratten en wilt u dat er iets aangedaan wordt, dan kunt u een afspraak maken met de dokterassistente